lauantai 23. heinäkuuta 2016

Pentuesuunnitelmia!

Seuraavista juoksuista olisi tarkoitus Ensi astuttaa. Urokseksi valikoitui ihana Rasmus Helsingistä.

Ensi ja Rasmus huhtikuussa 2015


EMÄ: SIDMARKENS ENSI - "Ensi"



Suomen Kennelliiton Jalostustietokannasta löytyy Ensin terveys- ja näyttelytulokset, linkki on TÄSSÄ.

Ensin kanssa harrastamme pelastuskoirayhdistyksessä hakua, joka on Ensin ihan ehdoton lempparijuttu. Ensi on muutenkin helppo motivoida monenlaisiin juttuihin ihan arkitottiksesta jäljen ajamiseen tai temppujen tekemiseen, se ottaa niin mielellään vastaan herkkuja ja kehuja. Suurinta opettelua itselle koiranohjaajana aiheuttaakin koiran kanssa rauhoittuminen ja ns. "kierrosten laskeminen", ettei asioiden tekeminen mene ihan riehumiseksi ja häsläämiseksi. Ensi tulee myös lähes aina hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja tykkää ihmisistä ihan suunnattoman paljon, etenkin lapset ovat sen mielestä tosi hauskoja. Muiden eläinten kanssa Ensillä esiintyy välillä jonkinlaista paimennusviettiä sekä etenkin kanalintuja pitäisi vapaana ollessa päästä jahtaamaan. Terveydellisiä ongelmia Ensillä ei tähän päivään mennessä ole ollut ja toivotaan kovasti, ettei sellaisia tulekaan.


ISÄ: FI MVA JV-14 HeJW-14 HeW-15 V-15 SJAUNJAS ARRAX - "Rasmus"

Kuvaaja: Merete Godt


TÄSSÄ linkki Rasmuksen tietoihin Jalostustietokannassa. Distichiasis:sta kerrotaan seuraavasti Kennelliiton NETTISIVUILLA:

"Distichiasis / ektooppinen cilia (Kennelliitto tallensi aiemmin yhteisellä nimikkeellä cilia aberranta) tarkoittaa ylimääräisiä ripsiä, jotka tulevat ulos joko normaalin ripsirivin sisäpuolelta luomen reunasta (distichiasis) tai luomen sisäpinnalta (ektooppinen cilia)."

Rasmukselta löytyi siis tutkimuksissa yksi sisäänpäin kasvanut ripsi.


SUKUTAULU

Suomen Kennelliiton jalostustietokannassa sukutaulu näyttää tällaiselta (LINKKI):


Koska Suomen jalostustietokannassa sukutaulu ei ole täydellinen, niin TÄSTÄ pääsee Ruotsin kennelliiton sukutauluun. SKK Avelsdata tosin ei suostu avautumaan kaikilla selaimilla, mutta ainakin Internet Explorerilla ja Operalla tuntuu avautuvan ihan hyvin.

Ensi ja Rasmus ovat molemmat tutkittu, että kumpikaan ei kanna PRA-prcd-geeniä.



Nämä tulokset taas näkyy Ruotsin Kennelliiton HUNDDATA -sivustolla ja hakee vaikkapa koiran nimellä.


Alustavien aikataulujen mukaan astutus tapahtuisi elokuussa ja jos kaikki menee hyvin, niin pennut syntyisivät lokakuussa ja olisivat luovutusikäisiä joulukuussa. Olen käynyt Kennelliiton kasvattajakurssin keväällä. Tavoitteeni kasvatuksessa on kasvattaa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia ruotsinlapinkoiria kennelnimellä Syysvetten.

Mikäli olet pennuista tai ihan vaan ruotsinlapinkoirista kiinnostunut, niin minuun voi reilusti ottaa yhteyttä sähköpostilla: jenni.auraskari@gmail.com

Lisätietoja rodusta löytyy esimerkiksi seuraavista linkeistä:




2 kommenttia:

  1. Heippa! Onko liian myöhäistä kysellä tulevista pennuista? :) Vai onko jo tehty ns. "varauksia"?

    Terveisin,
    Kaisa Jokinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Vielä ei ole ollenkaan myöhäistä kysellä. Onhan tässä kyselyitä pentueesta jo tullut, mutta en vielä tässä vaiheessa pysty lupaamaan yhtään mitään, kun ei vielä ole edes täysin varmaa että niitä pentuja oikeasti tulee :)

      Poista